Quantcast
Channel: Krog – MatMalin.se
Viewing all 144 articles
Browse latest View live

Middagar från Panini

$
0
0
Hämtmatskedjan Panini lyckas med sina koncept.

Hämtmatskedjan Panini lyckas med sina koncept.

Kedjan Panini erbjuder numera hämtmiddagar som man får fixa lite själv, till exempel koka ris eller steka fläsk, men allt man behöver för middagen finns med i kartongen.

Bland de nio rätter man kan välja bland var det pork buns som lockade mest. Både för att det är så gott och för att det renderade minst disk (vi skulle äta i stugan). Till bunsen skulle man egentligen koka ris och steka kött, men vi skippade riset och de små salladsbladen som man skulle fylla med ris och fläsk, stoppade vi helt enkelt in i brödet.

Det står att man bara ska värma på köttet, som är långkokt och färdigskivat, men jag tycker att det blev godare att riktigt steka på det i panna utan fett, för att få lite knaprig yta på bitarna.

Den här kartongen är fin men det är ganska opraktiskt att få den kvar.

Den här kartongen är fin, men opraktiskt att få den kvar.

Allt som finns i lådan. Denna middag för två kostar 190 kronor

Allt som finns i lådan. Denna middag för två kostar 190 kronor

Det färdiga resultatet. Vi gjorde några tillägg, srirachamajonnäs, koriander och avokado.

Det färdiga resultatet. Vi gjorde några tillägg, srirachamajonnäs, koriander och avokado.

Jag tyckte att 190 kronor för en måltid som precis räcker till två var i det dyraste laget. För samma peng får vi thaimat som räcker till minst fyra portioner. Meeeeen, herre min skapare så gott! Vilka smaker! Panini har verkligen lyckats med sina pork buns, kim chin och gurkan var sagolikt goda, precis lagom chilihetta. Koriandern som vi köpte till, för att vi är beroende av koriander, glömde vi helt bort för allt detta smakade nog i sig själv. Jag gjorde en majonnäs med srirachasås i och den tillförde lite krämighet som jag tyckte var väldigt fin. Jo, den gör jag om nästa gång vi köper pork buns.

Nu när detta är hyfsat nytt fick jag med ett papper som man skulle fylla i, och när man lämnade in det så bjöd Panini på en lunch. På min enkät skrev jag att det känns som om de satsat väldigt mycket på förpackningen, och den är ju fin, men vad ska man göra med kartongen sedan? Det känns slösigt, och om man bara fick rätten i en påse skulle man kanske kunna sänka priset en aning.

Slutbetyget blir följande: Smak, fem gafflar! Pris, tre gafflar.

Jag kommer att köpa Paninis pork buns igen, men nästa helg testar vi nog bibimbap. OM den finns kvar! Det blir fort utplockat i Paninis hyllor så jag tror att de här middagarna redan är populära som tusan.

Resultatet. En pork bun to die for!

Resultatet. En pork bun to die for!


Ut med F12 – in med Publico!

$
0
0
Chevichebaren på Publico.

Chevichebaren på Publico.

Melker Andersson och Danyel Couet har stängt och gjort om finkrogen Fredsgatan 12. I dag öppnar Publico, en stor öppen, men ändå mysig restaurang med peruansk och mexikansk mat.

I den lokal som förr hyste finfina F12 med ljusgrön och fräsch känsla, avsmakningsmenyer och gästspel av kända stjärnkockar, har nu Publico tagit plats. Med murriga färger på väggarna och kubansk och mexikansk mat på menyn. Dekoren med stora palmer och mysigt gult ljus för tankarna till en sydamerikansk bar på 40-talet. Plötsligt vill man ha klänning på, Lauren Bacall-vågigt hår, eventuellt med blomma i, sippa på en snygg syrlig drink och vara med när det händer. Det där som Danyel pratar om. Att middagen bara övergår till en härlig utekväll med högre musik, högt i tak, spontandans. Får man det nu?

Avgörande för själva mysighetsfaktorn kan mycket väl bli musikval och fingertoppskänsla för NÄR det är läge att höja volymen från snackvänlig till nattklubbshög. I vilket fall som helst blir det spännande!

Danyel Couet förklarar det så bra: ”Varken jag eller Melker är några nattklubbsmänniskor. När jag ätit middag orkar jag aldrig gå vidare.”

Nej och är man ett lite större sällskap som käkat och så ska man gå vidare, kanske köa, stämningen sjunker, några ger upp och går hem, de som ihärdar tappar bort varandra och stämningen blir nästan aldrig bättre än den man hade på restaurangen innan. Ja, i alla fall om man nu ska se lite surt på saken! Därför är jag extra nyfiken på hur Publico kommer att fungera i praktiken.

Matmässigt har den redan alla förutsättningar för att bli en succé! Bland de rätter vi fick smaka på fanns två som jag måste gå dit och äta mera av snarast. Tonfisk men äppelsorbet och krabbtacos. Här är det smårätter som man delar vid bordet som gäller.

Ingången är flyttad från Fredsgatan till Rödbodtorget 2.

Bara krabbtacon gör att jag måste tillbaka till Publico snarast möjligt!

Bara krabbtacon gör att jag måste tillbaka till Publico snarast möjligt!

Tonfisk med yuzu och äppelsorbet.

Tonfisk med yuzu och äppelsorbet.

Biff.

Biff.

 

Soft tacos med BBQ-fläsk.

Soft tacos med BBQ-fläsk.

Churros fast som profiteroller, fyllda med kryddig choklad.

Churros fast som profiteroller, fyllda med kryddig choklad.

Danyel Couet Förklarar hur det är tänkt att krogen ska fungera.

Danyel Couet Förklarar hur det är tänkt att krogen ska fungera.

 

 

Gott men väl snålt för att vara Publico

$
0
0
Ceviche och tiradito på Publico.

Ceviche och tiradito på Publico.

Efter den goda pressträffen på Publico i Stockholm har jag längtat efter att få äta där igen. Alla rätterna vi fick smaka på då var toppengoda och gav mersmak. Att Danyel Couet och Melker Andersson satsar på ett mer publikt ställe än Fredsgatan 12 kändes också helt rätt i tiden.

Jag hade fått många tips från folk som besökt krogen före mig: ta inte något med wagyu-biff. Det kostar mer än det smakar. Gå inte dit på helgen om ni vill kunna höra vad ni själva och servitören säger.

Lokalen är mysigt inredd trots sin storlek och har en behaglig dämpad belysning mot mörka väggar. Publico var fullsatt och med musik på lagom nivå så hörde vi tre varandra mycket bra.

Efter att ha läst menyn så var vi tre sugna på det mesta. Allt låter gott! Servitören förklarade att man brukar börja med tre rätter/pers och sedan kan man fortsätta beställa efter det.

Vi enades om tre sorters ceviche och tiradito: Atún Loco Tuna – grönt äpple, yuzu, sesam (95 kr), Salmón Estilo Caribeño Fjord salmon – lime, kokos, koriander (70 kr) och Verde Vieiras Scallops – pepparrot, yuzu, chulpe (120 kr).

Sedan tog vi tre olika tacos: Atún Cancún (Crispy) Tuna – guacamole, ananas, chilli (110 kr), El Chivo (Soft) Roast lamb – getost, tomat, chimichurri (95 kr) och Cangrejo Diablo (Crispy) Crab – rädisa, chilli, krasse (130 kr).

Vi kom inte längre än så. Vi ville smaka av allt så vi behöll assietterna och lät de små skålarna gå runt. Alla tre fiskrätterna hade underbara smakkombinationer, laxen och tonfisken var bäst. När tacofaten kom in fick man två av vardera och krabbtacon vann. Till detta drack vi en Sauvignon Blanc från Nya Zeeland.

Allt var GOTT! Smakerna sitter precis perfekt i varje rätt vi provade (möjligen förutom pilgrimsmusslan). Men att detta skulle vara publikt? Tja, jag vet inte. Jag förstår precis tanken om att man kunna slinka in på en bit mat och så övergår kvällen till party någon gång vid 23. Sedan kan ju inte F12-gruppen hållas ansvarig för att krogen blir så populär!

Att man måste boka ett bord som man har mellan 18.30-21.00 gör det svårt att hänga kvar och vänta på nattklubbsstämningen. Även om vi hade velat beställa mer mat hade vi knappt hunnit det efter våra två första rätter. Vi enades om att vi inte skulle bli mätta även om vi tog in ytterligare en rätt – och så är det trist att äta under tidspress.

Vad jag drömde om efter att ha varit där på pressträffen var lite mer generösa serveringar på råvaror som inte kostar skjortan. Men istället är det många dyra fiskar och wagyu-biff på menyn. I och för sig blandat med quorn och avokado, men ändå. Rätterna kostar mellan 65 och 290 kronor.

Publico var fullsatt i går så det är ju publikt på sitt sätt. Men det är alltid svårt att få till den där sköna känslan av ett trevligt hak med bra mat där man bara kan ta in några smårätter och hänga i baren till kvällen blir natt. Jag vet inte om det sitter i väggarna men servicen är fortfarande väldigt F12-ig och om jag fick önska något så är det längre sittningstider och generösare portioner. Smakerna sitter redan som en smäck!

Vårkråka på Tennstopet

$
0
0
Ett säkert vårtecken: kråka på tennstopet

Ett säkert vårtecken: kråka på tennstopet

 

Ett av de säkraste vårtecknen som finns i Stockholm är när anrika krogen Tennstopet sätter upp vårkråka på sin meny.

Den serveras traditionsenligt med pommes williams, cognacssås och gelé. Sedan 1972 har de haft denna något tveksamma delikatess på menyn, varje vår utom när fågelinfluensan var aktuell.

Jag har bara ätit den ett år och tyckte väl, tja, ok? Inget att yvas över, men inte heller att skrämmas av om man nu som jag gillar fågel av alla möjliga slag. Kul att ha ätit! Och så är ju Tennstopet ett fenomenalt ställe att hänga på över huvud taget. Kråkan serveras från och med 31 mars och kostar 355 kronor men det är i och för sig ett ganska billigt sätt att resa i tiden.

Så här säger krogen: Kråkorna som serveras skjuts i de sörmländska skogarna, och smakar som allra bäst när snön smälter bort – ”att skjuta i snö och äta i tö” är en tumregel när det gäller den här flaxande huvudrätten.

 

Godaste nyheten finns på Barbro!

$
0
0
Friterade högrevsdumplings med koriander, chili, tryffelmajonnäs.

Friterade högrevsdumplings med koriander,
chili, tryffelmajonnäs.

Om ni skulle ha missat den utmärkta restaurangen Barbro nere i Hornstulls strand så vill jag genast uppmana er att gå dit. Ett måste för alla som älskar asiatisk mat och goda drinkar.

Jag har nog gått igenom menyn ganska många varv, men nu har de en nyhet som gör att jag måste dit igen inom kort. Friterade högrevsdumplings med koriander, chili, tryffelmajonnäs… OMG! De var såååååå goda.

Krispiga, lite för stora för att vara läppstiftsvänliga och eftersom de är fyllda med såsigt kött tordes jag inte bita av dem. Det är bara att gapa stort och få en underbar smakexplosion i munnen, med alla konsistenser, krisp från både dumpling och salladslök, lent och mustigt långkokt kött, och fräschör  från koriandern.

Har du inte varit på Barbro vill jag även rekommendera biffsashimin och spicy tuna. De är också rikigt bra på drinkar som till exempel yuzumargarita. Mums!

Här kommer de en gång till men med drinkar i förgrunden.

Här kommer de en gång till men med drinkar i förgrunden.

Brunch på Konrhamnstorg 53 och på Tyresö slott

$
0
0
Brunchtallrik på Kornhamnstorg 53.

Brunchtallrik på Kornhamnstorg 53.

Jag brukar vara överdrivet gnällig och anti när det gäller att äta brunch på lokal. Gnället handlar mest om att jag älskar äggröra och har svårt att äta brunch så att det blir värt 250-300 kronor. Ibland klagar jag även på bufféidén. Därför lite snopet att jag denna helg hann med två stycken, en på Kornhamnstorg 53 och en på Tyresö slott.

I lördags då vi turistade i vår egen stad så började vi dagen med en redig gårdsbrunch på Kornhamnstorg 53 i Gamla stan. Det är precis så jag vill ha min brunch, nygjord på en tallrik. Här kostar den 175 kronor vilket är prisvärt när man till maten får apelsinjuice som de pressar i baren, och en finfin cappuccino. (Jag har varit på lunchbufféer som kostar cirka 300 kronor där inte kaffet ingår. Den surheten…)

På brunchtallriken ligger en krämig välkryddad äggröra, en jättegod, köttig och icke vitlökig korv från Taylor & Jones, krispig pancetta, långstekt lök, grillad tomat, sallad, cornichon och senap. Allt smakar ljuvligt! En brunch jag lätt kan rekommendera.

Efter andra dagens turistande på Djurgården tog vi bilen ut till Tyresö slott för att testa deras brunch. Jag erkänner att jag var något skeptisk, och detta för något så löjligt som värdshusets grafiska profil! Det låter grymt snobbigt, men skyltar, hemsida och banderoll uppspänd på det vackra järnräcket mot slottets terrass signalerade inget annat än enkel vägkrog i mina lättretade grafikerögon.

Att sedan själva restaurangen mest påminner om en skolmatsal med de enklaste av bord och stolar och svampade aprikos väggar gör inte saken bättre. Nu hade vi turen att vara där samtidigt som ett helt gäng i vackra kläder i empir-stil, så slottskänslan infann sig trots allt.

Här kostade den läckra buffén 250 kronor. Och det var SÅ gott! Den gravade laxen var så mjäll och mild. Den vegetariska pajen och squashplättarna, sillen, osten, brödet…. Alltså allt jag åt (och det var mycket) smakade precis rätt! Goda starka ostar med plommonmarmelad och rån. Det var svårt – men nödvändigt att försöka spara ett hörn i magen för dessertbuffén som var dignande!

Där hejade jag på en morotskaka, fast med rödbetor, ett plommonflan och äppelpajen. Men testade också chokladbollarna, kladdkakan och fruktsallad. Jag skulle säga att där fanns något för alla. I går var det ett uselt väder och vi var glada att få komma in i värmen och att få äta urgod mat. Men ändå… det liksom skär i mig att alla de här välgjorda rätterna, och inte minst den trevliga personalen! inte får en snyggare inramning. Det är ju ändå ett slott! Jag förstår att man vill framhäva ekobönder och närproducerat-tanken, men man kan ju göra det på ett snyggt sätt?

Gott och publikt på YUC!

$
0
0
Lite australiensisk sauvignin blanc och nachos medan man studerar menyn på YUC!

Lite australiensisk sauvignon blanc och nachos medan man studerar menyn på YUC!

YUC! vid Odenplan i Stockholm är maten mexikansk med asiatiska och peruanska inslag. Det känns som att YUC! snott hela Publicos idé om ett folkligt ställe med bra prisvärd mat, utmärkt barhäng och gjort det till sitt – och dessutom lyckats!

YUC! ligger i gamla haket Vasa på Norrtullsgatan. Lokalen går inte att känna igen. Nu kommer man först in i en stor öppen bar med små matbord och några soffor och fåtöljer, ett trappsteg ner ligger matsalen, lagom dunkel och mysig för att man ska kunna sitta själv och invänta kompis utan att känna sig uttittad. Här träffas flera stora sällskap och jag får känslan av att jag och min vän höjer medelåldern ganska mycket, men vad gör det. Klockan 19 är stället nästan fullsatt och ljudnivån stiger till ett härligt sorl. Vi två gamlingar hör ändå varandra och tycker att musiken är perfekt.

Menyn består av taquitos (hårda tacoskal), tacos, ceviche några sideorders och två desserter. Vi valde alla tre taquitos: Svartbönskräm med färskost (75 kr), lax med jalapeñocreme och tapioka (80 kr) och koreansk råbiff med valentinacreme (90 kr). Plus två tacos: långkok på högrev med jalapeñocheddar (85 kr) och stekt flankstek med guacamolecreme (95 kr).

Alla taquitos och tacos kommer två styck, och här är det helt lätt att dela alla rätter. Vi sa till servitrisen att vi börjar så här och så får vi se sedan.

– Ni kommer nog inte att orka mer sedan. Det är rätt mycket mat!

Det är som musik i mina öron! Istället för att bli rekommenderad att ta tre rätter per person ”till att börja med” så räknar de faktiskt med att två personer ska bli proppmätta för drygt 400 kronor. Hurra! Servicen var för övrigt både charmig och snabb.

Allt detta snack om sharing och social dining är ju kul och fint men när det kommer in en ensam skivad pilgrimsmussla som man ska dela på tre… Det blir liksom bara fjantigt. Här fungerar faktiskt konceptet.

Namnet YUC! kommer från mexikanska delstaten Yucatan. Köksmästare är Ragnar Palacios och  Jorge Quintana, senast från Miss Voon, är barchef.

Jag ber om ursäkt för de extremt dåliga bilderna men det var ganska mörkt i lokalen och jag hade fel inställningar på mobilkameran.

 

Taquitos på YUC!

Taquitos på YUC!

 

Barbacoa: tacos med ångkokt högrev norteño style.

Barbacoa: tacos med ångkokt högrev norteño style.

Carnitas de tampico: Stekt flankstek med guacamolecreme.

Carnitas de tampico: Stekt flankstek med guacamolecreme.

 

Efter middagen hamnade vi i den nästan fullsatta sorliga baren och testade en drink, syrlig av tamarind och lite rökig av whisky. På kanten salt och chili. Mums!

Efter middagen hamnade vi i den nästan fullsatta sorliga baren och testade en drink, syrlig av tamarind och lite rökig av whisky. På kanten salt och chili. Mums!

 

 

Fira påsk med råbiff som på Oaxen

$
0
0
Råbiff som hos Magnus Ek.

Råbiff som hos Magnus Ek.

Inför påsk bjussade stjärnkocken Magnus Ek på Oaxen på några av sina bästa recept, matchade till snaps. Jag fick  laga favoriträtten råbiff som skulle passa till Rånäs brännvin.

I Oaxens finrestaurang Krogen hade vi utsikt över ett Stockholm i solförmörkelse. Här samlades några matjournalister, en snapsexpert och Magnus Ek för att laga mat tillsammans och prova snapsar till.

Jag skulle veva köttkvarnen. Det krävdes dock en tvågreppsfattning och gick inte så här lätt alls.

Jag skulle veva köttkvarnen. Det krävdes dock en tvågreppsfattning och gick inte så här lätt alls.

Laga och laga… allt var ju väldigt förpreppat, så jag fick steka lite fin bellaverde-broccoli i mängder med smör, mala kött i handvevad kvarn och lägga upp alla ingredienser i en – vad jag tycker – rätt så stilig hög. Helst ska köttet vara lite fryst när man mal det. Då går det lättare.

Brocoli (helst Bellaverde) steks i massor av smör. Det här är bara hälften.

Brocoli (helst Bellaverde) steks i massor av smör. Det här är bara hälften.

Här är jag i full färd med att lägga upp råbiffshögen.

Här är jag i full färd med att lägga upp råbiffshögen.

 

Snapsarna vi testade till maten.

Snapsarna vi testade till maten.

Rånäs brännvin är en snaps med citrustoner som faktiskt funkar lika bra som en digestif eller tillsammans med en chokladdessert. För att få råbiffen att matcha snapsen rev Magnus Ek rostat och rökt pomeransskal över köttet. Det kan vara svårt att få tag på men man kan ta finrivet skal från en apelsin istället.

Råbiff är en favoriträtt för mig och broccolin och brödsmulorna gav det fina crunch man vill ha till. Deras egen ”surgrädde” var grymt god, lenare och mildare än vanlig crème fraîche, och pommeransskalet tillförde mycket. Det enda jag möjligen skulle vilja tillföra är en äggula!

Här är Magnus Eks recept som jag endast delvis provlagat:

Råbiff med vitlöksstekta broccoliskott, surgrädde, lök och svart pomerans

4 personer

Dryckesrekommendation: Rånäs brännvin

 

Ingredienser

300 g malet oxinnanlår

4 msk crème fraiche

1 schalottenlök, tunt skuren och friterad krispig i 130°C varm olja

4 msk torkade brödsmulor

½ ask smörgåskrasse

1 msk gräslök

2 msk smör

200 g broccoliskott

1 vitlöksklyfta (krossad)

Smör och en skvätt rödvinsvinäger

Flingsalt och peppar

Svart pomerans (rostat rökt pomeransskal) alternativt en apelsin

 

Tillagning

Stek broccoliskotten i en stekpanna med smör och vitlök i ca 3 min, salta och avsluta med en skvätt rödvinsvinäger. Lägg broccolin på fyra tallrikar. Fördela resterande ingredienser över broccolin och strö lite flingsalt och grovmalen vitpeppar över tallrikarna. Avsluta med att riva lite svart pomerans alternativt skalet av en ¼ apelsin över rätten.

 

 


Frukost från Eggs Inc.

$
0
0
En äggfrukost från Eggs Inc.

En något lurvig bild på min äggfrukost från Eggs Inc.

Trots min fäbless för ägg och äggrätter har det dröjt ända tills i morse innan jag tog mig till äggstället Eggs Inc. som drivs av toppkocken Andreas Hedlund.

Efter de obligatoriska fotografierna på körsbärsträd i blom i Kungsträdgården är man ganska nära stället i hörnet på Regeringsgatan/Kocksgränd. I en liten Foodcourt har de det gula hörnet med den trevligaste och mest energiska tjejen bakom disken, som bara hon skulle göra stället värt ett återbesök.

Jag var rejält hungrig och landade på äggröra med bacon (49 kr) och ett äggägg med kalkon och ost (19 kr), samt ett glas apelsinjuice (15 kr). Notan landade alltså på 83 kronor.

Tillbaka på jobbet försökte jag först äta äggröran ur den pappkartong den kommer i, men nä. Det funkar inte riktigt för mig. Jag är väl något av en snorkfröken, men jag får erkänna att jag har svårt att äta på papp. På en tallrik varsamt värmd i mikron smakade äggröran mycket bra! Baconet var rejält krispigt och äggägget var en fin liten nyhet. Det är precis en sådan rätt som jag skulle köpa lite nu och då när blodsockerfallet kommer som ett blixtnedslag. Nu känner jag mig lite hänvisad till varmkorv, bananer och kexchoklad (Nej jag vill inte äta kvarg.) när det ska gå fort och ingen annan vill äta. Äggägg skulle vara perfekt!!

Allt som allt kan jag absolut tänka mig att handla där igen även om äggröran för 50 spänn kändes lite snål i storleken. Jag skulle gärna gå dit och testa deras tortilla. Och köpa på mig några äggägg.

Allt blir bättre och godare serverat på tallrik!

Allt blir bättre och godare serverat på tallrik!

 

Bästa bemötandet fick jag av den här strålande tjejn på Eggs Inc! en bra start på dagen.

Bästa bemötandet fick jag av den här strålande tjejn på Eggs Inc. En bra start på dagen!

Middag med Yotam Ottolenghi

$
0
0
Jag och Yotam Ottolenghi på Restaurangakademien.

Jag och Yotam Ottolenghi på Restaurangakademien. I London driver han tre delis och krogen Nopi.

När londonbaserade kocken Yotam Ottolenghi gjorde ett kort gästspel i Stockholm fick jag för första gången prova på hans innovativa matlagning. Här står grönsakerna i fokus – på riktigt!

Jag har gnällt om detta tidigare, att det kan kännas lite drygt att få höra att ”det är den långbakade blomkålen som står i fokus” när man lägger en Waguybiff intill och jag ska betala 320 kronor.

Så här såg Yotams meny ut:

meny

 

Nu stämde den inte till fullo men ändå. Det var mest grönsaksrätter, en torsk- och en rådjursrätt. Alla med spännande smakkombinationer som jag inte ätit tidigare. Den absolut godaste rätten finns med i nya boken Plenty More och heter Kadaifi-nästen med aubergine och salsa på röd paprika. Det såg ut som små nystan av änglahår, men det var tydligen sådan spunnen filodeg som man ofta ser på baklava. Förutom aubergine var det pecorino, ricotta och persilja i mitten av bollarna. De påminde mig om kroppkakor!

En riktig comfort food-rätt som han bjöd på var torskkakor i tomatsås. Så mustig sås och så fluffiga vita fiskkakor. Han jämförde dem med våra fiskbullar!!! Som han tydligen åt här på bilsemester då han var tio år. Han måste helt ha glömt bort hur burkfiskbullarna smakar, men säkert finns det ju någon som också ser dem som tröstemat?

Han mixar och trixar och tycks knappt hålla något för heligt men när det kommer till hummus är allt annorlunda, där får man inte komma dragandes med några nya idéer.

– Den ska vara gjord på tahini från mellanöstern. Europeisk duger inte. Och när jag ser hummus baserad på olivolja blir jag bara arg, säger Yotam Ottolenghi.

När vi undrar om skillnaden får vi genast smaka på den Tahini som han haft med sig av märket Al Arz. Den liknar ingen Tahini jag tidigare smakat. Len och fin rostad sesamsmak.

– Jag brukar ta den på mackor istället för jordnötssmör, säger Yotam Ottolenghi.

Tahini från Israel.

Tahini från Israel.

Tack och lov kom just Sevan med en ny variant på sin Tahini, och den liknar denna ganska mycket.

Man förstår att man är upptagen med att äta och förstå vad man äter när man helt glömmer bort att ta bilder! Lagom till desserten kom kameran fram. Det är en marängrullad med rosenvatten. Väldigt parfymig men lätt nedslinkande…

Desserten: Marängrullad med rosenvatten.

Desserten: Marängrullad med rosenvatten.

 

Bubbelveckor på Viking Line

$
0
0
Ett glas bubbel före maten.

Ett glas bubbel före maten.

I Viking Lines à la carte-restauranger serveras under hela maj en mycket prisvärd bubbelmeny komponerad av Ålands stolthet, kocken Michael Björklund och finska champagne‐ och vinkonnässören Essi Avellan.

Vi fick äta menyn på Helsingforsfartyget Mariella som legat på varvet i Landskrona för en ombyggnation. Bland mycket annat har skeppet fått två nya restauranger, Plate Social Dining och Ocean Grill. Men glädjande nog känner man igen sig i den vackra à la carte-restaurangen som bara fått en ansiktslyftning.

Trerättersmenyn kostar 350 kronor och champagnepaketet till det, 248 kronor. Otroligt prisvärt! Men det finns även ett mousserande vinpaket för 138 kronor.

Menyn.

Menyn.

Skummande skaldjurssoppa med halstrad pilgrimsmussla och dillcrème samt krutonger.

Skummande skaldjurssoppa med halstrad pilgrimsmussla och dillcrème samt krutonger.

 

Halstrad gös med kajplöksås och örtslungade rotsaker samt ärtcrème.

Halstrad gös med kajplöksås och örtslungade rotsaker samt ärtcrème.

 

Lättfrusen mjölkchokladmousse med hallon och kinuski.

Lättfrusen mjölkchokladmousse med hallon och kinuski.

Till förrättssoppan fick vi Tattinger Prélude Grands Crus Brut NV, till gösen Laurent Perrier Cuvée Rosé och till desserten Piper Heidsieck Sublime.

Tom Laaksonen har tävlat med finska kocklandslaget men är nu anställd av Viking Line.

Tom Laaksonen har tävlat med finska kocklandslaget och är nu anställd av Viking Line.

Ölfest 20-31 maj med Brooklyn Brewery Mash

$
0
0

 

För andra året i rad kommer Brooklyn Brewery Mash Till Stockholm.

För andra året i rad kommer Brooklyn Brewery Mash Till Stockholm.

Grattis alla ölälskare i Stockholm! Nu kommer Brooklyn Brewery Mash tillbaka för att förgylla tillvaron för ölintresserade. Den långa veckan inleds den 20 maj och förutom Stockholm gästar turnén sex amerikanska städer och London.

Missa inte chansen att använda uttrycken ”tap attack” då Marie Laveaus öllista utökas med många öl som man inte tidigare kunnat dricka i Sverige. Det är en så kallad ”tap takeover”… Ja ni hör ju? Man måste dit.

Här kommer programmet och en länk till biljetterna.

OBS! Fri entré till alla tap-takover events. Just det. Det är tap attacsarna.

 

Onsdag 20 maj – torsdag 21 maj 2015

Marie Laveau <3 Brooklyn

• Vad och vem: En tvådagars “tap attack” som innehåller en massiv öllista, bland

annat med många flaskor och fatöl som aldrig tidigare har gått att finna i Sverige.

Klassisk barmat serveras båda kvällarna men med en särskild Brooklyn-touch,

och med flera goda öltips för varje rätt. På Little Quarter bjuds det på ölcocktails

och signatur-is för att fira den framstående Brooklynrapparen Biggie Smalls

födelsedag.

• Var: Marie Laveau, Hornsgatan 66, Stockholm

• När: Börjar klockan 17.00 båda dagarna

 

Lördag 23 maj 2015

MASH BASH

• Vad och vem: Veckan kickstartar med en fest i sann Mash-tour anda där det

bjuds på livemusik, massor av öl och mycket mer. Kvällens artister är XOV,

Beldina, Julia Vero. TiLLy, Dotter och Canvas. DJs: Klubb Femtastic (Johanna

Ritscher, Eka Scratch & DJ Neyney).

• Var: Debaser Medis, Medborgarplatsen 8, Stockholm

• När: Börjar klockan 20.00 (Gratisbiljetter hämtas här)

 

Söndag 24 maj 2015

Mash Brunch på Urban Deli

• Vad och vem: En härlig söndagsbrunch på Urban Deli som erbjuder goda

frukost- och lunchrätter samt möjlighet att prova nya ölsorter. Det blir även

utlottning av Mash-biljetter för alla events under Stockholm Mash.

• Var: Urban Deli, Nytorget 4, Stockholm

• När: Börjar klockan 11.30

 

Tisdag 26 maj 2015

Brooklyn Ha Ha

• Vad och vem: Brooklyn Ha Ha ger plats på scen för flera framstående stand uptalanger

från såväl New York som Stockholm. Utöver de amerikanska komikerna

uppträder några svenska komiker, både nykomlingar och mer välkända namn. På

scenen står bland andra David Sundin, Yemi Afolabi, Elinor Svensson och Albin

Olsson. Fler komiker tillkommer.

• Var: Debaser Strand, Hornstulls Strand 4, Stockholm

• När: Dörrarna klockan 19.00 (fritt inträde)

 

Onsdag 27 maj 2015

State of Craft Beer

• Vad och vem: En diskussion på Akkurat ledd av Brooklyn Brewerys

medgrundare Steve Hindy tillsammans med Mikael Dugge Engström, grundare av

Dugges Ale- och Porterbryggeri, Darren Packman, grundare av BeerSweden.se

och Beer Studio, Johan Lenner, grundare av Portersteken samt Mattias

Grundström, AGM (Alkoholgranskningsmannen).

• Var: Akkurat, Hornsgatan 18, Stockholm

• När: Eftermiddag (exakt tid meddelas senare)

 

Torsdag 28 maj 2015

Animation Block Party

• Vad och vem: En amerikansk filmfestival för animerad film som har som mål att

lyfta fram alla animationsgenrer. Filmer skapade av världens främsta oberoende,

professionella men även studerande filmskapare visas. Animation Block Party,

grundat av Casey Safron, sammanför de bästa animatörerna från Brooklyn och

Stockholm. Festivalen bjuder både på filmvisning och frågestund för publiken.

Lokala animatörer representeras av Jacob Stålhammar, Sara Overödder och

Cinematic.

• Var: BioRio, Hornstulls strand 3, Stockholm

• När: Dörrarna öppnar klockan 18.00 (biljetter: meddelas senare)

 

Torsdag, 28 maj 2015

Tap Attack på Oliver Twist

• Vad och vem: Brookly Brewery tar over Oliwer Twist vilket ger möjlighet att

komma över många ovanliga ölsorter som K is for Kriek och I Wanna Rye It, plus

Brooklynfavoriter som Dry Irish Stout and Blast! IPA.

• Var: Oliver Twist, Repslagargatan 6, Stockholm

• När: Börjar klockan 18.00

 

Torsdag, 28 maj 2015

Tap Attack på Oliver Twist

• Vad och vem: Brookly Brewery tar over Oliwer Twist vilket ger möjlighet att

komma över många ovanliga ölsorter som K is for Kriek och I Wanna Rye It, plus

Brooklynfavoriter som Dry Irish Stout and Blast! IPA.

• Var: Oliver Twist, Repslagargatan 6, Stockholm

• När: Börjar klockan 18.00

 

Fredag 29 maj 2015

Color Feast

• Vad och vem: En middag för alla sinnen som utforskar hela spektrat av ljus,

smaker och ljud samt öl från Brooklyn Brewery. Brooklyn Brewerys kock

Andrew Gerson och matkonstnär/designer Emilie Baltz, samarbetar i år med Rolf

Köks chefskock Janne Holopainen, och serverar en matupplevelse utöver det

vanliga.

• Var: Delight Studios, Heliosgatan 13, Stockholm

• När: Börjar klockan 19.00 (biljetter 560 SEK)

Brooklyn Nights

• Vad och vem: Morfar Ginko tas över i dubbel bemärkelse, av slagkraftiga hip

hop-rytmer på bottenvåningen av svenska DJ-kollektivet Gärigheter, samtidigt

som Brooklyn-sonen Octo Octa och Sveriges Matt Karmil och Kornel Kovacs

fyller dansgolvet på övervåningen med den bästa house-musiken de har att

erbjuda.

• Var: Morfar Ginko, Swedenborgsgatan 13, Stockholm

• När: Börjar klockan 21.00

 

Söndag 31 maj 2015

Summer Soleil: A Brooklyn Fiesta

• Vad och vem: En fiesta på Brooklyns systerbryggeri Nya Carnegie. Kocken

Andrew Gerson samarbetar med Nya Carnegies kock Billy White och hans team

för att skapa en perfekt inramning för att fira nylanseringen av NCB:s öl Soleil.

Det serveras tacos, helstekt gris och flera olika ölsorter från både Brooklyn och

Stockholm.

• Var: Nya Carnegiebryggeriet, Ljusslingan 15, Stockholm

• När: 14.00 -17.00 (biljetter 250 SEK)

 

Syrlig whiskydrink med Naked Grouse

$
0
0
En underbar syrlig cocktail med whisky, citron, honung och mynta.

En underbar syrlig cocktail med whisky, citron, honung och mynta.

 

På Björn Frantzéns bar Corner Club jobbar den duktiga bartendern Johan Evers. Han har tagit fram ett recept baserat på Naked Grouse och lagt upp en liten film på hur man blandar den.

Jag testade receptet här på jobbet och den fick tummen upp av alla som älskar whiskydrinkar. Så här i sommartid kan jag rekommendera att servera den i bodegaglas, on the rocks. Men bara om du har en massa is! Två isbitar gör bara drinken blaskig.

Här är receptet:

Naked and Famous
Till en drink:
4 cl The Naked Grouse
1 cl Noilly Prat
3 cl pressad citron
2 cl honungsvatten (honung utblandat med lite vatten)
1 stänk Angostura Bitters
En knippe mynta
Skaka ingredienserna med mycket is och ett knippe mynta och dubbelsila upp i cocktailglas eller servera den on the rocks. Garnera med mynta och ev lite citronskal.

 

 

Prisvärd mexikansk brunch på Zócalo

$
0
0
Zócalo på Kungsbron 4 serverar en mycket prisvärd brunch.

Zócalo på Kungsbron 4 serverar en hyfsat hälsosam och mycket god brunch.

 

Burrito med äggröra och bacon.

Burrito med äggröra och bacon.

På snabbmatskedjan Zócalo testar man just nu mexikansk brunch. Än så länge finns den bara på restaurangen på Kungsbron 4, men har du en restaurang i närheten bör du tjata dig till att de börjar servera den även där.

Zócalo kallar sin matfilosofi Happy Fresh Mex – mat lagad från grunden med noggrant utvalda råvaror. Därför var det kanske ingen högoddsare att de inte hade chilaquiles på menyn, något som jag å det bestämdaste fått för mig (och längtat efter).

Chilaquiles är den mexikanska bakis/brunchrätten nummer ett. Stekta eller friterade tortillas gratineras till exempel med kyckling, chilisås och mängder av ost.

Eftersom Zócalo faktiskt vill att gästerna ska må bra av deras mat har de valt ett annat spår med sin brunch. Men inte desto mindre god!

Här friteras inget. Min frukostburrito är fullmatad med äggröra, bacon, ost och pico de gallo-salsa. Beställer du deras Brunch Plancha kommer burritos eller tacos tillsammans med en len mangosmoothie, mexican slaw, guacamole, fruktsallad, nachos och salsa plus kaffe. För 139 kronor är det en av stans mest prisvärda bruncher. Man går definitivt inte hungrig härifrån.

Mannen testade burriton med långstekt högrev och var lika nöjd med den som jag var med min baconburrito. Det finns också vegetariska alternativ.

Vill man enbart ta en burrito kostar den mellan 79-89 kronor, tacos kostar 79 och tortas, mexikanska mackor, kostar 79-89 kronor.

Är man törstig kan jag också rekommendera deras egna juicer av mango, blodapelsin eller guava.

En brunch plancha med burrito.

En brunch plancha med burrito.

 

Frukostburrito med ångkokt högrev och äggröra.

Frukostburrito med ångkokt högrev och äggröra.

Zócalos egna drycker är utmärkta törstsläckare.

Zócalos egna drycker är utmärkta törstsläckare.

 

Dånkendressingen lyfter mackan

$
0
0
Big Mac-dressingen funkar till kyckling, pulled pork, avokado, skinkmacka, ostmacka med mera.

Big Mac-dressingen funkar till kyckling, pulled pork, avokado, skinkmacka, ostmacka med mera.

I samband med att McDonald’s lanserade en extra stor Big Mac släppte de även receptet på sin dressing. Vad man än tycker om deras burgare så är såsen en vinägerstinn höjdare som lyfter den enklaste smörgås.

Här är receptet, men dubbla gärna, den har en rykande åtgång:

Big Mac-sås

Till 1 liten flaska:

1 dl majonnäs

2 msk finhackad inlagd gurka

2 msk gul senap

1,5 tsk vitvinsvinäger

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk paprikapulver

Gör så här: 

Blanda allt väl i en bunke. Häll i väl rengjord flaska och förvara i kylen.

 

Såsingredienser.

Såsingredienser.


Nytt vego med Oumph! på O´Learys

$
0
0
Fem rätter med Oumph! finns att välja på i O'Learys meny.

Fem rätter med Oumph! finns att välja på i O’Learys meny.

Sportbarskedjan O’Learys är nog inte det första man tänker på när vegokompisar ringer och frågar var de kan äta. Nu försöker krogen ändra sin köttiga image och satsar på nya veganska livsmedlet Oumph!

På O’Learys hamnar jag då och då på grund av att de visar hockeymatcher på tv. Det är helt enkelt ett bra sätt att få hänga med en massa luleå-bor på samma gång! Man pratar i pauserna och när de andra kollar hockey äter jag. De har alltid goda quesadillas och mycket bra salsa och gucamole. Inte alla restauranger får till det. De andra brukar käka burgare och säger att O’Learys håller mellanhög och jämn kvalitet. Våra vego/vegan-kompisar har hittills haft lite svårt att finna kul rätter i menyn men nu kan de utan problem vara med och heja fram favoritlaget.

I menyn finns numera fem rätter med sojabönsprodukten Oumph! Det är på något sätt gjort i kavlade lager vilket får det att likna fläsk, eller kyckling i texturen. Väldigt tuggigt och kanske lite som fläskkarré. Det är ingenting som pulled pork (i sås) i konsistensen utan är mycket torrare.

Jag och mannen testade alla fem rätterna. Och här kommer de i rangordning:

1. Fajitas

1. Fajitas

På första plats kommer denna fajita som är fylld med Oumph!, gucamole, pico de gallo, rostad paprika, sticklök, koriander, jalapeños och havre fraîche. Alltihop tillsammans blir en underbar smakkombination: fräscht, matigt, syrligt, salt och hett. Brödet kanske är i hårdaste laget men vem bryr sig när allt som ligger på är så gott. Obs! Mannen hade inga problem med brödet utan tyckte bara gott. Minst fyra gafflar och den rätt som jag kommer att beställa när jag låtsas vara intresserad av Luleå Hockeys matcher. (169 kr)

2. Quesadillas

2. Quesadillas

Även i quesadillas gör sig Oumph! mycket bra tillsammans med krämig, smält vegetabilisk ost och pico de gallo. Guacamole, salsa och havre fraîche serveras på sidan av. Dessa kostar samma som de andra vegetariska quesadillas, alltså 119 kr, men är så mycket roligare! Mycket prisvärt. Fyra gafflar.

3. Nachos

3. Nachos

Nachos serveras med blackenedkryddad Oumph!, BBQ-beans, grillad paprika och gratineras med vego-ost. Serveras med gucca, salsa och havre fraîche. Här ger bönorna sötkryddigt extrasting. Detta är O’Learys storsäljare och en riktigt matig och god nachotallrik. (149 kr). Också fyra gafflar.

4. BBQ Burger.

4. BBQ Burger.

När det kommer till hamburgare tycker jag att Oumphen blir problematisk. Den är liksom för tuggig och bitarna faller ur brödet. Sedan tycker jag att kryddningen blir för söt tillsammans med dressing och coleslaw, även om det är gott med saltgurkan till. (159 kr) Två gafflar.

5. Caesarsallad.

5. Caesarsallad.

Av okänd anledning har de valt att citronmarinera Oumphen och det fungerade inte alls i en caesarsallad. Citronen tar över helt och nästan skär sig mot dressingen. Inte heller texturen blir bra eftersom sallad är tuggigt i sig. Men de skulle säkert kunna göra om den på något sätt så att Oumphen passar bättre. Den här rätten är inte vegansk eftersom vitlöksbrödet har smör på (mannen ger vitlöksbrödet fyra till fem gafflar) och salladen har riven parmesan på, men det är det lilla. Om man ändå har parmesan tycker jag att man borde ösa på! (159 kr) En gaffel.

Allt som allt är jag lycklig över att det kommer nya veganska alternativ till kött. Från vegovänner har jag hört kommentarer som att Oumph! är det som mest liknar kött i både smak och textur.

Kul också att just en något grabbig kedja som O’Learys vågar satsa på ett nytt oköttigt livsmedel! Heja heja!

Kul matkväll på Punk Royale

$
0
0
Glad anklever med nypon.

Glad anklever med nypon.

 

Jag har varit tveksam till krogen Punk Royale på Folkungagatan. Det jag läst om stället och serveringarna gjorde att jag drog öronen åt mig. Men så fyllde mannen år och jag hörde många bra saker av folk jag litar på. Plus att jag hade turen att få ett bord! Vilket inte alls är lätt.

Konceptet är att servera 15 rätter i rask takt för 600 kronor. I efterhand sett: otroligt prisvärt! Dryckespaketet kostar också 600 och är säkert även det prisvärt. Jag hade googlat mig till att de ofta börjar med kaviar som serveras på din hand och en kall vodkashot till. Så blev det också – till min glädje! En bra start på kvällen. Ja det var många rätter och jag kan blanda ihop ordningen en aning, men vi fick också en av krogens egna öl, en liten glasstrut med salt innehåll. Räkor på spett, små torkade räkor som snacks.

Swoschswosch fart och fläkt och vi hann knappt med så åkte räkorna ut från bordet igen. Vi hann bara nästan bli trumpna så kom de ut med nya räkor lika snabbt. Det måste ju vara ett visst tempo för att man ska hinna 15 rätter på en sittning. Sedan känns det som en del av grejen här, att det swishas förbi och förklaras rätter och testas viner snabbt, snabbt och effektivt!

Brynt smör och bränd grädde.

Brynt smör och bränd grädde.

 

Rätt efter rätt med underbart balanserade smaker kommer in. Den lilla lokalen är enkelt, men tjusigt inredd med loppisfynd och vita dukar. Maten är raffinerad som på den finaste finkrog. Av alla 15 rätter som vi får in är det bara två som inte är fullpoängare. Vilket man har stort överseende med då man dels betalar 600 kr och dels ska äta 13 andra saker. Som är supergoda.

Min rädsla för eventuellt trams, grabbighet och hästhuvuden visade sig vara helt onödig. Inte så mycket trams som att man känner sig rejält bortskämd där man sitter. Konceptet gör det svårt att ha Punk Royale som stammiskrog, men nog vill vi tillbaka! Jag tänker att man kan gå hit fyra gånger om året i alla fall?

Och låt er inte nedslås av fullbokat. Ställ er på väntelistan så kanske de ringer och säger att de fått en avbokning. Det hände mig!

Råbiff på tipskupong.

Råbiff på tipskupong.

 

Näst största glädjen: När drinkvagnen rullades in på bordet.

Näst största glädjen: När drinkvagnen rullades in på bordet.

 

 

Största glädjen var att få göra sina egna chokladbollar. Smeten den godaste i mannaminne. Har de haft brynt smör i kanske?

Största glädjen var att få göra sina egna chokladbollar. Smeten den godaste i mannaminne. Har de haft brynt smör i kanske?

 

Indian Garden på Rörstrandsgatan

$
0
0
På nya tillskotten i Karim Rezauls kedja Indian Garden ligger på Rörstrandsgatan 18 och serverar rätter i tapasstorlek.

På nya tillskotten i Karim Rezauls kedja Indian Garden ligger på Rörstrandsgatan 18 och serverar rätter i tapasstorlek.

 

Krögaren och kocken Karim Rezaul har nu sex restauranger i Stockholm. Hans senaste på Rörstrandsgatan serverar maten i behändig tapasstorlek så att man har chansen att smaka på många olika indiska rätter.

Indian Garden Rörstrandsgatan har man lyckats få till en hemtrevlig intim inredning med hjälp av soft belysning, varma färger och avskärmande väggar. På en mycket välbesökt presslunch fick vi testa några av rätterna som finns på menyn. De vi fick var lite mindre än de man får i vanliga fall. De indiska smakerna sitter där de ska. Ett såskit om tre såser följer med till flera rätter på tapasmenyn. Den godaste är en syrlig tamarindsås.

Vi åt Magic pallak hara bara kebab, dvs vegetariska linsbiffar, Shami kebab, linsbiffar med lammfärs, och Pudina Lamb kebab, marinerad grillad lammfilé. Alla tre rätterna med fylliga mustiga kryddningar och frisk syra. Vi fick även en sydindisk kycklingrätt, Chicken chettinadu med lök, tomater och en kryddblandning som innehåller kokos. Mycket bra!

Maten är inte direkt bildvänlig, men desto godare! Det finns stora varmrätter för den som hellre äter så men jag tycker att det är charmigt att man kan gå ut på tu man hand och ändå få smaka många olika saker. Missa inte heller drinken Nirvana med gin, lime, koriander och citrongräs. Fräsch!

Jag återkommer gärna!

En drink före maten? Börja med Nirvana!

En drink före maten? Börja med Nirvana!

 

En av tapasrätterna, Pudina lamb kebab.

En av tapasrätterna, Pudina lamb kebab.

Krogen på Rörstrandsgatan 18 är ett mysigt krypin.

Krogen på Rörstrandsgatan 18 är ett mysigt krypin.

Smaka på Estland

$
0
0
15-26 september gästspelar olika estniska kockar på restaurang Hjerta på Skeppsholmen.

15-26 september gästspelar olika estniska kockar på restaurang Hjerta på Skeppsholmen.

Nu har alla nyfikna Stockholmare chansen att smaka på estnisk mat. Under 15-16 september serveras både lunch och middag med gästspelande kockar på Restaurang Hjärta på Skeppsholmen. 

Här är hela programmet:

Den 15-17 sept Restaurang Ribe, Tallinn Restaurang Ribe betraktas som en av landets bästa restauranger. Sedan den öppnade 2007 har chefskocken Radoslav Mitro sett till att restaurangen behåller positionen som en av landets bästa restauranger. Menyn präglas av säsongens lokala råvaror med internationella inspel med olika spännande smaker och tekniker. Chefskock – Radoslav Mitr

Den 17-19 sept Restaurang Cafe Fellin, Viljandi. Till Café Fellin i centrala Viljandi kommer man lika mycket till för den charmigt hemtrevliga atmosfären som för den goda naturnära maten. Råvarorna är hämtade från lokala bönder med tillbehör från skogen, men också från övriga världen. Och beställer man lamm, ja då kan man lita på att köttet kommer från ägarens egen hage. Som en extra krydda bjuds gästerna ofta på jazzmusik eller något annan kulturell upplevelse. Chefskock – Margo Paluoja

Den 22-24 sept Restaurang Noa Head Chef’s Hall, Tallinn. Restaurang Noa ligger sjänära vid gränsen till Tallinn med vacker utsikt över gamla stans siluetter. Det här är en elegant pärla för den som är intresserad av inredning och arkitektur och chefskocken Tönis Siigur ser till att både kött-, fisk- och veggiälskare blir  tillfredställda med spännande mat lagad av bara de bästa råvarorna. Chefskock – Tõnis Siigur

(OBS, redan fullbokat den 23 sept)

Den 24-26 sept Restaurang Mekk, Tallinn. Restaurang Mekk är en liten mysig restaurang i Tallinns gamla delar. Stort fokus ligger på traditionell matlagning med ekologiska råvaror från närområdet, men alltid med en modern finish. Här finns också en tanke om att maten ska vara hälsosam, full av färska ingredienser direkt från naturen. Chefskock – Rene Uusmees

Sanna’s satsar på ny profil

$
0
0
Chrisophe Buchet har tidigare jobbat på bland annat Leijontornet, Pubologi och Ekstedts.

Chrisophe Buchet har tidigare jobbat på bland annat Leijontornet, Pubologi och Ekstedts.

Sanna’s  har haft öppet ett år på Östermalmstorg 5. Med ny köksmästare och ny restaurangchef blir det ett helt nytt koncept i den mysiga vinbaren.

Susanne Rönn som driver Sanna’s har tidigare jobbat i mode- och reklamvärlden. Hon erkände att toppkockarna inte direkt stod i kö för att samarbeta med henne. Men nu har hon fått till det med två erkänt duktiga män som säkert kommer att göra massor för stämningen och menyn på Sanna’s.

Restaurangchefen Magnus Leveaux jobbade tidigare på Paul Svenssons restaurang i Fotografiska. Den är drygt dubbelt så stor med många stora ytor att springa över.

– När jag jobbade i New York på Blue Ribbon var det ungefär så här stort så det känns hemtamt och trevligt att gå tillbaka till det igen. En mer intim känsla.

Kökschefen Christophe Buchet som senast jobbade på Ekstedts gillar att kombinera alla goda smaker på en gång. Han tänker byta ut menyn ganska ofta. Kolla in hans rätter här!

 

En av många supergoda smårätter vi fick smaka på "nya" Sanna's. Hummer med beta och rågbrödscrust.

En av många supergoda smårätter vi fick smaka på ”nya” Sanna’s. Hummer med beta och rågbrödscrust.

 

En liten tartar.

En liten tartar.

Viewing all 144 articles
Browse latest View live